Cel mai destept om din lume(W.J. Sidis)

Cateva date despre William James Sidis, considerat a fi cel mai destept om din lume:

  • avea un IQ estimat undeva intre 250 si 300( desi masuratorile pentru IQ s-au mai schimbat de-a lungul timpului, ramane totusi un numar foarte mare).
  • la doar 8 ani, isi creeaza propria limba numita Vendergood, bazata in mare parte pe latina, greaca, germana si franceza dar si alte limbi romanice.
  • la varsta de 11 ani intra la Harvard, stabilind un record ca cea mai tanare persoana care a reusit sa intre la faimoasa universitate, pe care o termina cum laude la 16 ani.
  • la varsta maturitatii se spune ca vorbea fluent in jur de 40 de limbi si dialecte.

Pe mine cel putin m-au impresionat datele acestea. Este incredibil ce calitati avea si ce putea sa faca de la o varsta foarte frageda. Am citit mai multe articole despre el si se spune ca a ajuns sa fie atat de inzestrat deoarece, pe langa calitatile avute din nastere, tatal lui s-a ocupat cu foarte mare atentie de studiile sale inca de mic, avand in vedere ca la numai 1 an si jumatate citea in limba engleza.

Ca un paradox, la varsta maturitatii, in ciuda capacitatilor sale, acesta a cazut in anonimat, cautand-usi slujbe usoare, afirmand ca s-a saturat sa gandeasca. La doar 46 de ani moare in urma unei hemoragii cerebrale. Desi a avut o minte sclipitoare, eu nu pot trage decat o singura concluzie.

Ceea ce e prea mult, mult in adevaratul sens al cuvantului, strica.

Sursa.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s