Medicament contra rasism

In caz ca nu stiati, s-a inventat de fapt s-a descoperit substanta activa propanolol are ca efect secundar combaterea prejudecatii rasiste. Pana in acest moment, substanta era folosita impotriva hipertensiunii arteriale si tahicardiei. In echipa de cercetatori de la Universitatea Oxford care a facut descoperirea se pare ca se afla si un roman, pe nume Julian Savulescu.

Studiul a fost facut pe un numar restrans de participanti, 36 de voluntari-barbati albi, insa lumea deja se intreaba   daca acest medicament ar trebui folosit, din considerente etice.

Mie mi se pare o prostie acest medicament, probabil se cheltuiesc o groaza de bani pe studii si cercetari. Eu consider ca fiecare ar trebui sa isi aleaga in mod deliberat conceptiile sau sa mai bine zis sa fie liber sa creada ce vrea, deoarece conceptiile sunt ceva in care tu crezi, nu ceva pe care le culegi pe parcursul vietii, nu? Si oricum, daca cineva e rasist, de ce ar vrea sa schimbe asta? Nu cred ca un rasist ar gandi ceva de genul „ba, sunt cam rasist azi, hai sa mai iau o pastila”, daca asta crezi, de ce sa te schimbi?

Dar sunt curios cum au descoperit. Cred ca a fost ceva de genul, unu’ bolnav de inima „Mama ce ma inteapa azi, unde imi sunt pastilele? Hmmm, parca urasc mai putin negrii, deja ma simt mai impacat cu mine insumi”. In fine, totusi e ceva interesant, ca o substanta sa schimbe modul cum gandesti, dar mi se par o prostie pentru ca nu prea isi au rostul…

2 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s