Arme smart

armasmartTehnologia smart ajunge si in domeniul armelor. Lansarea de catre compania TrackingPoint a avut loc in Mai 2013 si cele mai multe astfel de arme au fost cumparate de catre vanatori (in jur de 500), la un pret de 27.000 $ pe bucata. Se pare ca acum si armata are un mare interes pentru armele smart, armata americana cumparand 6 bucati.

Aceste arme inlocuiesc skill-ul necesar pentru a folosi arme care trag la distante mari, cu un sistem integrat care face munca grea si permite atingerea tintelor aflate la aproximativ 1000 m distanta. Acestea sunt construite astfel incat sa faca posibila o rata de succes de 70% in atingerea tintelor aflate la 900 de metri distanta la primele trageri, lucru de vis pentru un amator. Acest procent depasaste totusi cu mult si performantele unui tragator antrenat care are in jur de 30% rata de succes.

Armele functioneaza pe baza unui computer cu Linux si pot „comunica” intre ele prin wireless si de asemenea pot fi conectate impreuna si monitorizate dintr-un anumit punct. Lucru util pentru o echipa de soldati, de exemplu.

Ca sa vedeti cat de simpla este utilizarea unei astfel de arme, uitati cum o fetita de 12 ani nimereste tinte de pana la 900 de metri, inclusiv o placuta de 3 inch situata la aproximativ 500 de metri.

Sursa: Geek.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s