Google vinde Motorola

pagelenGoogle a anuntat ieri, 29 Ianuarie, semnarea unui acord de a vinde Motorola catre Lenovo cu 2,91 miliarde de dolari, Motorola fiind cumparata de catre cei de la Google in 2012 cu 12,1 miliarde.

Larry Page atribuie aceasta miscare, total neasteptata, competivitatii foarte puternice de pe piata smartphone-urilor si este de parere ca Lenovo se va ocupa mult mai intens si in acelasi timp va asigura o calitate ridicata in construirea device-urilor Motorola. CEO-ul Google mai mentioneaza ca eforturile lor se vor concentra mai mult pe inovare in ecosistemul Android, dar puncteaza faptul ca aceasta nu inseamna o indepartare de produsele hardware, cei de la Google fiind foarte interesati de oportunitatile pe care le ofera pietele de wearable si home technology.

Interesant este faptul ca Google pastreaza marea majoritate a patent-urilor Motorola, principalul motiv pentru care au si cumparat initial compania, pe care le vor folosi in continuare pentru „a apara” intregul ecosistem Android. Larry Page lauda experienta hardware a celor de la Lenovo si reach-ul global si asigura ca acestia vor pastra identitatea de brand Motorola si vor incerca sa faca din companie unul din cei mai mari jucatori Android.

Sunt foarte curios de ce se va alege de Motorola. Imi placeau produselor lor dinainte de achizitionarea companiei de catre Google (hipster allert). Tin minte ca imi doream foarte mult un Razr Maxx, eram fan al bateriei foarte mari, comparativ cu celelalte smartphone-uri si al spatelui acela cu Kevlar.

Sper ca Lenovo sa se tina de cuvant!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s