Star Wars-ordinea vizionarii

694px-Star_Wars_Logo.svgZilele trecute am bagat un maraton Star Wars. Mai vazusem odata cele 2 trilogii, dar la ceva timp distanta. Pe prima cred ca am vazut-o pe caseta in anii ’90, deci nu mai tineam minte doar firul principal al actiunii. Ok, dupa ce am luat toate cele 6 filme, m-am gandit in ce ordine sa ma uit la ele, avand in vedere ca actiunea celei de-a doua trilogii se petrece inaintea primei. Asa ca am cautat pe net si am gasit mai multe metode de vizionat Star Wars.

Prima metoda este cea in ordinea episoadelor, adica asa cum ar vrea George Lucas sa urmarim filmele. Deci se incepe cu „The Phantom Menace”(1999) si se termina cu „Return of the Jedi”(1983). Ca si avantaj, aceasta metoda merge deoarece se contureaza ca o poveste in jurul lui Darth Vader, de la inceput si pana la sfarsitul acestuia. Este o metoda viabila pentru ca pastreaza pana la ultimul episod suspansul in legatura cu finalitatea filmelor.

Ca si dezavantaj, nu este in regula din cauza distantei dintre cele doua trilogii. Deci daca vedeti prima oara episoadele mai noi, s-ar putea sa fiti dezamagiti datorita diferentelor de efecte speciale, bataliile spatiale si cele cu sabiile laser devenind mult mai „lame”.

A doua metoda este cea in ordine cronologica a aparitiei episoadelor. Aceasta metoda mi se pare mai buna decat prima, deoarece desi afli de la al treilea episod cum se sfarseste toata povestea, acest fapt iti creeaza un mare interes sa afli ce s-a intamplat inainte. Se rezolva astfel si problema efectelor speciale, pornindu-se de la filmele vechi si terminand cu cele noi.

A treia metoda, pe care am ales-o si eu, incearca sa rezolve problemele primelor doua. Aceasta consta in urmarirea primelor doua episoade mai vechi la inceput (IV,V) dupa care a celei de-a doua trilogii completa. Iar pentru final ramane de vazut episodul VI „Return of the Jedi”.

Se rezolva astfel problema efectelor speciale, chiar daca iti ramane pentru final un episod vechi, cat si problema „spoilerului” pe care ti l-ai lua la mijlocul seriei urmand metoda a doua.

Deci daca vreti sa faceti un maraton de Star Wars va recomand a treia metoda, mi se pare cea mai buna.

 

Un comentariu

  1. Salut!

    Super articol. Mulțumesc.

    Poți totuși te rog sa menționezi intr-un comentariu exact ordinea de la punctul 3, dar cu numele episoadelor.

    Sunt nou in ceea ce privește Star Wars si nu aș vrea sa ma încurc 🙂

    Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s